

Kalıpla sürahiyi kapalı bir dolaba veya fırına yerleştirin. Sürahinin içindeki kaynar sudan çıkan buhar kekinizin yumuşamasına ve daha kolay çıkmasına yardımcı olacaktır. Sürahinin üzerine kek kalıbını yerleştirin. 2-3 su bardağı suyu küçük bir tencerede veya su ısıtıcısında kaynatın, sonrasında geniş ağızlı bir sürahiye boşaltın. Buhar kekinizi nemlendirir ve ona esneklik katar. Su Buharı Kullanın: Kekiniz buharı emerse kalıptan çıkması daha da kolaylaşır.Birkaç dakika bekledikten sonra aynı şekilde kalıbınızı bir tepsi veya tabağın üstünde ters çevirip kekinizi kalıptan çıkarabilirsiniz. Sıcak su kek kalıbınızı genişletecek ve kekinizin kalıptan çıkmasını sağlayacaktır. Kalıbınızın tepsinin içinde tam olarak yerleştiğinden emin olun. Sıcak su koyduğunuz tepsinin üzerine kalıbı yerleştirin. Tepsinin derinliğinin de buna uygun olmasına dikkat edin. Sıcak Su Kullanın: Kek kalıbınızdan daha geniş olan bir tepsiye yaklaşık 2 parmak yüksekliğinde sıcak su koyun.Kekinizi Kalıptan Çıkarmanız İçin Farklı Yöntemler Böylece kekiniz kalıbından zarar görmeden çıkacaktır. Kalıbı ters şekilde tepsiye yerleştirip üstten birkaç kere vurun.

Bıçakla ve spatulayla işiniz bittiğinde kalıbınızı geniş bir tepsinin üzerinde ters çevirin ve kek kalıbını sallayın. Böylece kekin kenarları kalıptan daha kolay çıkacaktır.
